torsdag 16 februari 2012

Konsten och inredningen



Inredningen måste matcha konsten, eller är det tvärt om. I alla fall måste de fungera i hop.
     I mitt hem får konsten och inredningen anpassa sig efter det som för tillfället faller mig i smaken. I bland är det gardinerna som anpassar sig efter konstens färg och i bland tvärt om. Just nu, så här på vinterns avslutande del, har konsten i köket fått anpassa sig efter just gardinernas färg. Mina tapeter gör att det inte fungerar med vilka gardiner som helst och därför får just gardinerna vara styrande i val av konst på väggarna.
Ett par gamla retrogardiner i blå-turkos har fått sällskap av en liten men ack så illblå målning av ett norrsken på en mörk natthimmel ovan fjällens toppar. Givetvis anpassas resterande av inredningen i liknade kulörer.
     Tavlan Norrskenet är målad av mig, storlek: 20*20 cm, tekniken är akryl. Jag har vallat fram norrskenet. Vilket betyder att jag haft på mycket vatten och färg och sedan lutat tavlan åt olika håll för att få färgen att rinna. Resultatet kan bli ganska häftigt och det går inte alltid att bestämma hur man vill att det ska rinna.






Lamporna har fått hänga med i färgschemat. Taklampan har jag och min sambo designat. Den består av två gamla glasskärmar (loppisfynd), plus  två ekbitar (varav endast en synlig) som min far sågat till. 
    









Den lilla lampan står egentligen i fönstret. Det är en fot i keramik, med blå glasyr, också ett loppisfynd. Skärmen är dock ny.





                                                                                /jensan

  



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar