måndag 21 oktober 2013

Konsten att påbörja en ny galen hästtavla

Hu! Vad kallt det har blivit. Jag har varit bortrest under veckan som var och då passade kylan på att komma. Den tog alla mina fina planteringar på balkongen. Jag som hade tänkt spara min fina Fuchsia. För sent!
     Tiden rusar på alldeles för fort både för växter, kyla och skrivande. Mitt examensarbete tar tid, mer tid än väntat, så målningen får står lite på tå för skrivningen just nu, men jag har ändå påbörjat en ny galen hästtavla.
     Men denna tavla verkar vara svår, hästen vill inte komma fram så som jag ser den i mitt huvud. Kanske är det bra att den får vila till förmån för skrivandet. Examensarbetet tar nämligen en hel del tid. Intervjustudier är inte att rekommendera vid tidsbrist, inte för att jag har tidsbrist (än), men det tar betydligt mer tid än litteraturstudier. Tyvärr (måste jag säga) passade dock intervjuer bäst för det jag ville undersöka. Men det är inte bara dåligt med intervjustudier, man lär sig något nytt så fort man tvingas göra något som sedan tidigare var obekant. Och det var faktiskt kul att hålla i intervjuer, det trodde jag inte.
     Nåja, tillbaka till tavlan. Problemet med att den inte blir som jag vill är kanske att hästen inte ser särskilt galen ut än, här kommer en bild på påbörjandet...

 
/jensan

2 kommentarer: